Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Презентација на ученичка компанија од страна на СУГС „Владо Тасевски“   Ученици од СУГС „Владо Тасевски“ остварија посета на Факултетот за бизнис економија на 15.05.2019 (среда), со цел презентација на својата ученичка компанија „Алтер“.
Успешно организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата   На 12ти април, 2019-та година, во просториите на Институтот за бизнис економија (ИБЕ) и Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) беше организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата, во рамки на првата меѓународна Еразмус+ недела која се одржа од 8 до 12 април.
Организирана првата Меѓународна Еразмус+ недела на Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија   Во периодот од 8-ми до 12-ти април, 2019-та година, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) ја организираа првата Меѓународна Еразмус+ недела.
Прва Интернационална конференција и Еразмус+ недела   Институтот за бизнис економија и Факултетот за бизнис економија ја организираат Првата Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 8 до 12 април 2019 година.
Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој   Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за 22 број на списанието.

Професор на ФБЕ претседаваше со MIRDEC 2016 во Прага

Проф. д-р Слаџана Стојановска од Факултетот за бизнис економија претседаваше со Оштествено научната конференција MIRDEC-2 2016 (Masters International Research and Development Center) на која беа презентирани околу 50 научно истражувачки трудови од целиот свет, а истата се одржа во јули 2016, во Прага, Република Чешка.  Сите истражувачки трудови се објавени во Зборникот на трудови на следниот линк  http://www.mirdec.com/pragproceeding

 

MIRDEC (www.mirdec.com) соработува со истражувачи кои сакаат да дадат истражувачки допринос поврзани со некои оштествени прашања (финансии, економија, менаџмент, образовани, бизнис, ЕУ, претприемништво итн).

Во тек е повикот за трудови за следната конференција MIRDEC -3, која ќе се одржи од 04 до 06 април, 2017 во Будимпешта, Унгарија. (http://www.mirdec.com/ist-2)