Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Бескаматен студентски кредит за студентите на ФБЕ
Со цел обезбедување на квалитетно и ефикасно образование достапно за сите, НЛБ Тутунска банка, Ви ја  претставува можноста за финансирање на студиите со
Упис во академската 2019/2020   Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2019/2020-та година. Условите за упис на Факултетот за бизнис економија се:
Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој
Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 22-ри број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.
ФБЕ и ИБЕ како ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција во Бугарија   Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) се ко-организатори на Првата меѓународна студентска конференција “Можности и предизвици на студентската мобилност“, која ќе се одржи на 10-ти октомври, 2019-та година во Софија, Бугарија.
Презентација на ученичка компанија од страна на СУГС „Владо Тасевски“   Students from SAGS "Vlado Tasevski" visited the Integrated Business Faculty on 15.05.2019 (Wednesday), in order to present their student company "Alter".

Професор на ФБЕ претседаваше со MIRDEC 2016 во Прага

Проф. д-р Слаџана Стојановска од Факултетот за бизнис економија претседаваше со Оштествено научната конференција MIRDEC-2 2016 (Masters International Research and Development Center) на која беа презентирани околу 50 научно истражувачки трудови од целиот свет, а истата се одржа во јули 2016, во Прага, Република Чешка.  Сите истражувачки трудови се објавени во Зборникот на трудови на следниот линк  http://www.mirdec.com/pragproceeding

 

MIRDEC (www.mirdec.com) соработува со истражувачи кои сакаат да дадат истражувачки допринос поврзани со некои оштествени прашања (финансии, економија, менаџмент, образовани, бизнис, ЕУ, претприемништво итн).

Во тек е повикот за трудови за следната конференција MIRDEC -3, која ќе се одржи од 04 до 06 април, 2017 во Будимпешта, Унгарија. (http://www.mirdec.com/ist-2)