Распоред за декемвриска испитна сесија
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Распоред за декемвриска испитна сесија

Распоредот можете да го најдете на следниот линк.

Се известуваат студентите дека декемвриска сесија започнува од 13.12.2021 година, а пријавувањето на испитите е од:

06.12.2021 – 09.12.2021 година

 

Начин на пријавување на испити:

 

 1. Секој испит се уплаќа на посебна уплатница и со уплатница од 50 денари за административна такса и пријава се поднесува на студентски прашања од 10.00-15.00 часот
 2. Студентите кои ќе ги пријавуваат испитите по 09.12.2021 ќе мора да платат казна од 1860 денари  по испит
 3. Студентите немаат право да ги пријавуваат испитите на денот на одржувањето

 

 • Испитите се уплаќаат на ПП 10 образец иначинот на пополнување е следен:
 • Примач: ФАКУЛТЕТ ЗА БИЗНИС ЕКОНОНОМИЈА – СКОПЈЕ
 • Жиро сметка: 210061017470125
 • Банка – Тутунска Банка АД – Скопје

 

 • Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:
 • Назив на примач: Буџет на РМ
 • Жиро сметка: 100000000063095
 • Банка: НБРМ
 • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
 • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
 • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
 • Износ: 50 денари