Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Гостинско предавање на тема „Регрутација и селекција на кадри за вработување“

 

На 19.05.2014 година д-р Коста Котески, советник за странски пазари на директорот на Реплек АД Скопје, одржа предавање на тема Регрутација и селекција на кадри за вработување. Студентите на Факултетот за бизнис економија беа запознаени со најсовремените применувани методи и техники на регрутација и селекција на кандидати со цел да се одберат соодветните кандидати за одредена позиција како и со процесот на следење на нивните понатамошни резултати во компанијата.

Предавач на ФБЕ во жирито за избор на најдобар бизнис план во организација на Хјундаи

 

М-р Мартин Киселички, предавач на Факултетот за Бизнис економија, ќе биде дел од жирито на натпреварот за избор на најдобар бизнис план, кој е во организација на Хјундаи и Junior Achievement Macedonia.

Enrollment of students for the academic 2014/2015

 

The Integrated Business Faculty announced the enrollment of students for the academic 2014/2015. The announcement can be viewed on the following link.

The application for admission can be downloaded on the following link.

 

You can obtain more information via telephone on (02) 2402 160 and (02) 2402 161.

BrainHunt.mk – атрактивен образовен проект наменет за средношколците во Македонија

 

Факултетот за Бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за Бизнис економија (ИБЕ) со големо задоволство го презентираат BrainHunt.mk – атрактивен образовен проект за поттикнување на младите луѓе да размислуваат, да создаваат и да се вклучат во светот на бизнисот. Целта е средношколците, како млади луѓе полни со креативност и идеи, да ја научат практичната страна на бизнисот, а за тоа да бидат константно наградувани!  

Representatives of APPRM visited IBF

 

Integrated Business Faculty hosted representatives for the Agency for Promotion of Entrepreneurship of the Republic of Macedonia (APPRM). The purpose of this visit was to review and evaluate the business plan that IBF students have prepared for their own virtual company within the frames of IBC courses thought at our faculty. Being a part of this courses the students are enabled to implement their theoretically gained knowledge into practical experience by creating their own virtual business that includes all elements of real businesses.

The recommendations and conclusions set out by APPRM on this program and the business plan were extremely positive and beneficial for the students and our institution as well.

The new issue of the Journal of Sustainable Development has been published

 

Dear visitors,

Integrated Business Faculty has published the new issue of the Journal of Sustainable Development. The latest number of the Journal can be seen at the following link.

 

The new dual issue of the Journal of Sustainable Development has been published

 

Dear visitors,

Integrated Business Faculty has published the new dual issue of the Journal of Sustainable Development. The latest number of the Journal can be seen at the following link.

Студентски глас: Официјален студентски весник на ФБЕ


 

Факултетот за Бизнис економија со големо задоволство Ви го презентира првиот број на весникот „Студентски глас“, кој е изработен во соработка со нашите студенти. Се надеваме дека ќе дознаете голем број на интересни и корисни информации за бизнисот и образованието.  

ФБЕ домаќин на тркалезна маса посветена на енергетската ефикасност

 

Фондација Ново Образование за Бизнис на 19 декември (четврток) во просториите на Факултетот за Бизнис Економија организираше тркалезна маса посветена на енергетската ефикасност во општините.

Professors from the Wroclaw University of Economics delivered lectures at IBF

 

The Integrated Business Faculty hosted prof. Andrzej Raszkowski, PhD and prof. Andrzej Sztando, PhD as guest lecturers from the Wroclaw University of Economics, Poland.

Page 8 of 9

8