Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Вести

ФБЕ слави 10 години постоење!

 

Приватната високо образовна установа – Висока стручна школа „Факултет за бизнис економија“ – Скопје (Integrated Business Faculty) е основана во 2005-тата година, од страна на АД „Неоком“ и универзитетската фондација „Ново образование за бизнис“.  

Одржана работилница за Претприемништво и маркетинг стратегија

 

На 25.03.2016-та година (петок) во просториите на Факултетот за бизнис економија беше одржана работилница на тема „Маркетинг стратегија и претприемништво“, во која учествуваа матуранти од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“.

Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за петнаесетиот број на списанието.

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот број од Списанието за одржлив равој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Гостинско предавање на тема „Стратегии на продажба“

 

На 11.12.2015 (петок), беше одржано гостинско предавање на тема „Стратегии на продажба – практични искуства“ за студентите на ФБЕ.

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот број од Списанието за одржлив равој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

Учество на предавач на ФБЕ на Интернационалната недела на Универзитетот за Економија во Братислава, Словачка

М-р Ивана Милчевска, предавач на Факултетот за бизнис економија, учествуваше на првата Интернационална недела за размена на наставен кадар, организирана од Универзитетот за Економија во Братислава, поддржана преку Еразмус+ програмата.

Конкурс за студентска мобилност преку Еразмус+

 

Факултетот за бизнис економија, согласно Еразмус универзитетскиот чартер, распишува конкурс за размена на студенти во летниот семестар во академската 2015/2016-та година.

Студенти на ФБЕ на Еразмус размена во Вроцлав, Полска


Студенти од трета година на Факултетот за бизнис економија, од смеровите маркетинг менаџмент и финансиски менаџмент, од овој месец се на студентска размена преку Еразмус+ програма на Универзитетот за економија во Вроцлав, Полска.

Студенти на ФБЕ во меѓународен проект со Државниот универзитет на Њу Јорк во Платсбург!


Студентите од трета година на Факултетот за бизнис економија во текот на овој семестар ќе бидат вклучени во меѓународен проект, кој ќе биде изведен во соработка со професорите и студентите на Државниот Универзитет на Њу Јорк во Платсбург (State University of New York, Plattsburgh - SUNY Plattsburgh).

Страница 5 од 8

5