Вести и настани
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Свечена промоција на дипломирани студенти   На 14.02.2020-та година (петок) беше одржана свечената промоција на дипломирани студенти на Факултетот и Институтот за бизнис економија.
Заврши еднодневната обука на тема Подготовка на бизнис план
Матурантите од средното училиште ГУЦ  “Здравко Цветковски” од Скопје присуствуваа на еднодневнaта обукa Подготвување на бизнис план, која се одржа во анфитеатарот на Факултетот за бизнис економија- Скопје од страна на проф. д-р Слаѓана Стојановска.
Продолжување на рокот за Втората меѓународна недела и конференција   Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија ја организираат Втората Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 4 до 8 мај 2020 година.
Нов проект со Универзитетот од Модена   Централно Европската Иницијатива (CEI) преку Програма за размена на знаења (KEP) Италија, одобри проект „Воведување на современи методи на учење во Македонија со употреба на италијански искуства“, на кој корисник на знаењето е Факултетот за бизнис економија - Скопје.
ФБЕ започнува со имплементација на нов Еразмус+ проект   ФБЕ започнува имплементација на Еразмус+ КА2 проект (Економија на одржливост), заедно своите проектни партнери Универзитето за економија од Катовице, Универзитетот од Фиренца, Универзитетот од Марибор, Високата школа за Финансиски студии од Загреб и Вилниаус колеџот од Вилниус.

Вести и настани

ФБЕ ги продолжува активностите во рамките на GIZ – RED програмата

M-р Тодор Милчевски , предавач на Факултет за бизнис економија одржа осум еднодневни обуки на тема “Вовед во регионален развој и регионален менаџмент“во сите плански региони во Македонија.  Обуките се реализирани со поддршка на GIZ – RED програмата за Македонија во периодот од 15ти Јуни до 15ти Јули, 2013 год.

Целта на обуките беше да се зајакнат капацитетите на претставниците на општините од сите плански региони во однос на регионалниот и руралниот развој, институционалната рамка на регионалниот развој, регионален менаџмент и маркетинг, економска промоција,  како и во однос на европските програми и фондови за регионален развој, достапни за Р. Македонија.  

 

Учество на ФБЕ во проект за енергетска ефикасност

ФБЕ  учествува во Националната платформа на Македонија за проектот BUILD UP Skills - MK (BUS-M), каде д-р Слаѓана Стојановска беше дел од експертскaта групa за неформално образование на градежни работници во однос на енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија. Повеќе податоци можете да добиете на следниот линк.

Проектот BUILD UP Skills - MK (BUS-M) е финасиран од ЕУ програмата Интелигентна Енергија Европа (IEE), а е реализиран во периодот од Февруари до Јули, 2013.


 

Учество на студентите на Факултет за бизнис економија на Првата студентска конференција “Енергетска ефикасност и одржлив развој”

Студентите од Факултет за бизнис економија, Љупка Живковска и Љупчо Сотировски, ќе учествуваат на првата студентска конференција “Енергетска ефикасност и одржлив развој” организирана од ИАЕСТЕ Македонија и Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ).

Конференцијата се одржува во периодот од 16 до 18 Мај, а Живковска и Сотировски својот труд “Примена на енергетската ефикасност и одржливиот развој во домаќинствата“ ќе го презентираат во Петок (17 мај 2013) во 13.45 часот во Салата за состаноци на ФЕИТ .

Агендата на конференцијата можете да ја погледнете тука.

Учество на предавач на ФБЕ на меѓународна конференција на тема “Systemic Economic Crisis: Current Issues and Perspectives”

М-р Билјана Аврамовска, предавач на ФБЕ,  учествуваше на 9тата меѓународна конференција “Systemic Economic Crisis: Current Issues and Perspectives”.

Конференцијата се одржа на Економски факултет при Универзитет “Св Кирил и Методиј“ Скопје од 30 до 31 Мај каде Аврамовска се претстави со усмена презентација на тема “The EMU systemic crises – causes and some possible remedies toward sustainable currency area”.

Програмата на конференцијата можете да ја погледнете на следниов линк.

Отворен ден на Факултетот за Бизнис економија

Наставниот тим и студентите на Факултетот за Бизнис економија ве покануваат да нè посетите на отворениот ден што ќе се оддржи на 18-ти мај (сабота). Одлуката за избор на факултет е една од најважните одлуки што ќе ги направите во животот, а отворениот ден е најдобриот начин да се запознаете со факултетот и начинот на студирање. Слободно понесете ги вашите родители и пријатели со вас. На отворениот ден на Факултетот за Бизнис економија, вратите се отворени за сите!

Идните студенти ќе имаат можност подетално да се запознаат начинот на студирање и насоките кои ги нуди факултетот преку разговори со нашите професори, предавачи и студенти. Исто така ќе имате можност да ги разгледате просториите на факултетот, односно амфитеатрите, предавалните и лабараториите кои се во склоп на ФБЕ. Повеќето студенти се согласни дека овие први впечатоци се најважни во моментот кога се носи одлуката.

Повеќе...

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 9

Почеток
Пред
1