Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Конкурс за CEEPUS стипендии за летен семестар 2018/2019 година

Ги известуваме сите заинтересирани студенти и наставници дека е отворен конкурс за CEEPUS стипендии за летен семестар 2018/2019 година. Пријавата се врши по електронски пат на страната www.ceepus.info, каде можат да се најдат сите информации за Програмата и правилата за пријава.

Крајниот рок за пријава е 31 октомври 2018 година.

За подетални информации обратете се кај CEEPUS координаторот на факултетот д-р Аземина Машовиќ, канцеларија 1. 

 

Call for papers for the Journal of sustainable development

 

The editorial board of the Journal of sustainable development announces a Call for papers for the 21st edition of the paper. 

Повик за учество на настан во Љубљана

Почитувани студенти,

Факултетот за бизнис економија, во рамки на своите активности за вмрежување со образовни институции во Европа, како дел од проектот СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО ЗА ИНОВАЦИЈА И РАЗВОЈ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВО (СПИДЕ), финансиран од Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност на Р. Македонија, во рамки на Еразмус+ програмата, реализираше низа проектни активности со цел да им овозможи на студентите нов, иновативен пристап кон студирањето, и квалитет еднаков на европски прифатени стандарди.

Како дел од проектот СПИДЕ во периодот од 22 до 26 Октомври 2018 во просториите на Факултет за администрација при Универзитетот во Љубљана ќе се организира настан за вмрежување и размена на искуства меѓу студентите на Факултет за бизнис економија од Скопје,  Факултет за администрација при Универзитетот во Љубљана; Универзитетскиот колеџ за економија и култура од Рига и Универзитетот за применети науки од Кел.

Сите трошоци поврзани со учеството на овој настан ќе бидат покриени од средствата на проектот.

За учество на погоренаведениот настан проектот СПИДЕ наменски предвиде средства за 4 студенти од Факултет за бизнис економија.

Се повикуваат сите заинтересирани студенти кои од Септември 2018 година ќе се запишат во 3та, односно 4та година на редовни студии да аплицираат за учество на настанот во Љубљана, Словенија. Предност при изборот ќе имаат студентите кои имаат повисока просечна оцена и редовно ја посетуваат наставата. Рокот за пријавување е до 31 Август.

Пријавувањето се врши со искажување интерес за учество на следниве мејлови: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Ве молиме да го напишете своето име и презиме во содржината на мејлот и истиот да го пратите до двете горенаведените мејл адреси.

Announcement for a non-working day

Dear all,

We would like to inform you that that according the Law of Holidays of Republic of Macedonia 02nd of August 2018 (Thursday) is a non working day.

 

Оглас за пракса во Монета

Огласот може да го погледнете на следниот линк.

The new issue of the Journal of Sustainable Development has been published

 

Dear visitors,

Integrated Business Faculty has published the new 19th issue of the Journal of Sustainable Development. The latest number of the Journal can be seen at the following link.

 

Schedule for September exam session

Dear students, you can view the schedule on the following link.

Саем за кариера 2018

Ја користиме оваа прилика да Ве известиме дека на ден 15.05.2018 година (вторник), со почеток од 10.00 часот, на платото на УКИМ, ќе се одржи првиот „Саем на кариера 2018.

Саемот го организира Агенцијата за млади и спорт, при што со свои штандови ќе учествуваат голем број на компании, каде студентите ќе можат да се информираат за можностите што компаниите ги нудат за нив во однос на обука, пракса или вработување.

Со вас потребно е да носите само CV (кратка биографија) во неколку примероци и да го оставите кај компаниите за кои имате интерес.

 

Упис во академската 2018/2019

 

Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2018/2019-та година. Условите за упис на Факултетот за бизнис економија се:

ФБЕ влегува во мрежата на CEEPUS

 

Факултетот за бизнис економија – Скопје, за учебната 2018/2019 година, се приклучи на проектот CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies), како дел од две мрежи, Managerial Processes and its Optimization and Valuation и Applied Economics and Management.

Page 2 of 13

2