Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Successful Organization of the workshop "Preparation of a project application"

 

On 22.04.2017 (Saturday), IBF organized a workshop on the topic "Preparation of a project application", for the teaching staff of the high school "Josip Broz Tito". 

Конкурс за студентска мобилност во рамки на Еразмус+ програмата

 

Согласно Ерасмус+ универзитетскиот чартер за периодот 2014-2020 година и склучените меѓуинституционални Ерасмус+ договори, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) објавува конкурс за избор на студенти од ФБЕ за студирање во времетраење од еден семестар.

Schedule for May exam session

The schedule can be viewed on the following link.

Распоред за втор колоквиум

 

Announcement for non-working days

Dear students,

 According to the Law for Holidays of the Republic of Macedonia, 14th of April and 17th of April are non-working days.

Workshop on "Finding the perfect job"

 

On 10th of March, 2017, IBF prepared a workshop on the subject "Finding the perfect job". The workshop participants were the students of the high school "Vlado Tasevski" - Skopje.

Термини за консултации - летен семестар

Почитувани,

Термините за консултации се наоѓаат на следниот линк.

 

Course schedule - second semester, academic 2016/2017

Classes begin on the 1st of February.

 

Call for papers for the Journal of Sustainable Development

 

The editorial board of the Journal of sustainable development announces a Call for papers for the 17th edition of the paper. 

Уплата за втора партиципација

Се известуваат студентите кои ја плаќаат партиципацијата на рати, дека ратата од партиципацијата треба да се изврши најдоцна од 30.01.2017 година до 15.02.2017.

Напомена: Уплатницата за рата од партиципацијата задолжително ја доставувате во службата за студентски прашања најдоцна до 15.02.2017 година.

 

Во прилог е начинот на пополнување на ПП10 образен кој е потребен за уплата:

  • Примач: Факултет за бизнис економија Скопје
  • Жиро сметка: 210061017470125
  • Банка: Тутунска Банка АД - Скопје
  • Износ за редовни студенти: 15 500 денари
  • Износ за вонредни студенти: 18 600 денари

 

Page 4 of 11

4