News
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Распоред за прв колоквиум - зимски семестар

 

Практикантска работа во НЛБ Банка АД Скопје

НЛБ Банка нуди можност за остварување на практикантска  работа во рамки на организационите единици Банката, за сите динамични и мотивирани студенти кои се заинтересирани за запознавање на банкарското работење.

Се што треба да направите е да ја пополните апликацијата за пракса, која е поставена на нашата web страна (www.nlb.mk), или да доставите Ваша кратка биографија на mail> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , доколку ги исполнувате следните услови:

 • да сте студент на додипломски или последипломски студии на Економски, Правен или Факултет за информатичка технологија;
 • да имате солидно познавање на англискиот јазик;  
 • да имате познавање на MS Office пакетот;   
 • да имате позитивен пристап и мотивираност; 
 • да имате подготвеност за работа и тимски дух.                      

Реализација на работната пракса е во траење од 1 (еден) месец, со можност за продолжување до 3 (три) месеци.

Експозитурите надвор од Скопје во кои може да се извршува практикантската работа се: Битола, Тетово, Гостивар, Охрид, Струга, Гостивар, Куманово, Струмица, Штип, Велес, Крива Паланка, Валандово, Гевгелија, Радовиш, Кавадарци, Кичево, Кочани, Неготино, Прилеп, Ресен, Пробиштип, Свети Николе и Виница.

Праксата ќе се организира согласно динамиката на барањата на Банката за практиканти и селекција на кандидатите кои се пријавиле за пракса. 

Announcement for a non-working day

Dear students,

We inform you that due to the Law for holidays, Friday (11.10) is a non-working day.

Internship in Moneta!

Dear students, you can view the call on the following link.

Распоред за октомвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Конкурс за упис во академската 2019/20

Конкурсот за упис можете да го погледнете на следниот линк.

Zero-interest student loan for the IBF students


 

With the aim of securing quality and efficient education attainable to all, the Integrated Business Faculty (IBF) in cooperation with NLB Tutunska Banka, offers you the opportunity to finance your undergraduate studies with a

Известување за упис во втора, трета и четврта година

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека од 20-ти август до 20-ти септември 2019 треба да ја запишете учебната 2019/2020 година. Годината се запишува со доставување на дневник за пракса (редовните студенти треба да ја имате реализирано праксата во период од еден месец во текот на летниот период, а дневникот за пракса се подигнува на ФБЕ), доставување на уплата за прва рата, заверка на зимски семестар и дополнителни трошоци.

Службата за студентски прашања работи од 11:00 до 15:00 часот.

Schedule for September exam session

Dear students,

You can view the schedule on the following link.

Оглас за пракса во Монета

Друштвото за услуги МОНЕТА ФИНАНЦИАЛ СЕРВИЦЕС ДООЕЛ, Скопје, со седиште на бул. Крсте Мисирков бр.76 Скопје, пoштенски факс бр.915, лиценцирана од страна на Народна банка на Р. Македонија како давател на услугата брз трансфер на пари - MoneyGram, oбјавува :

ОГЛАС

за Практиканти во Финансии и Сметководство

   

Потребни услови за аплицирање:

 • Невработени лица до 34 години;
 • Завршено високо образование или пред дипломирање на Економски Факултет;
  Познавање на работа со компјутер (Microsoft Office);
 • Познавање на англиски јазик;
 • Пожелно е познавање на албански јазик;
 • Комуникативна личност, со организациски и аналитички вештини, тимски играч, флексибилен.


Предности од практичната настава во Монета:

 • Голема можност за вработување во Монета после периодот од 3 месеци, доколку ги исполнат условите на компанијата.
 • За практичната настава избераниот кадидат ќе добие месечен паричен надоместок утврденво согласност на Законот за практикантсво.
 • Практичната настава ќе биде со времетраење од 8 часа дневно од понеделник до петок во период од три месеци.  

Заинтересираните лица своето CV да го испратат на e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  или на адреса: Бул. Крсте Мисирков бр. 76, Поштенски фах бр. 915 со назнака “За практиканство”.

Page 9 of 24

9