Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Распоред за јулска сесија

Почитувани студенти,

 

Ве информираме дека Јунската испитната сесија ќе започне од 03 Јули 2020 година (Петок). Распоредот за полагање можете да го погледнете на следниот линк.

 

Пријавувањето е од 01-03 јули, 2020 год.

Полагањето на испитите во Јулската сесија ќе се одвива онлајн според насоките кои на студентите им се пратени на мејл. Испитите ќе се одржуваат во деновите согласно распоредот на испити, додека за точниот час студентите ќе бидат  информирани ден пред испитот, од страна на предметниот професор.

 

Службата за студентски прашања и предметните професори, како и досега се достапни онлајн. За сите барања и консултации Ве молиме да ги контактирате истите преку мејл или некоја од достапните онлајн платформи.

 

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 24-ти број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Распред за втор колоквиум

Почитувани студенти,

Ве информираме дека  полагањето на вториот колоквиум ќе се одвива онлајн, а сите насоки во однос на истото ги добиете на мејл. Распоредите за полагање на вториот колоквиум можете да ги погледнете на следните линкови:

Службата за студентски прашања и предметните професори, како  и досега се достапни онлајн. За сите барања и консултации Ве молиме да ги контактирате истите преку мејл или некоја од достапните онлајн платформи.

 

Онлајн обуки за јакнење на вештините на матурантите

 

ФАКУЛТЕТОТ ЗА БИЗНИС ЕКОНОМИЈА Скопје организираше повеќе онлајн обуки во областа на бизнис економијата.

Допис до Влада за финансиска поддршка на студенти

 

Конференцијата на приватни високообразовни установи (КПВУ), во која членува и Факултетот за бизнис економија, побара од Владата да се измени Уредбата објавена во “Сл. весник на РСМ“ број 137/2020 согласно која финансиска поддршка можат да имаат само редовните студенти на државните универзитети. Со оваа Уредба се доведуваат во нерамноправна положба студентите на приватните високообразовни установи, иако Законот за високото образование не прави разлика помеѓу студенти на државни и приватни високообразовни установи.

Бидејќи Уредбата ги дискриминира  студентите на приватните високообразовни установи и ги доведува во нееднаква положба, без да постои за тоа уставна ниту законска основа, од Владата се побара да направи измена и дополнување на Уредбата со цел да бидат опфатени и студентите на приватните високобразовни установи  како корисници на финансиската поддршка.

Документот може да го видите на следниот линк. 

 

Распоред за јунска сесија

Почитувани студенти,

 

Ве информираме дека Јунската испитната сесија ќе започне од 11 Јуни 2020 година (Четврток). Распоредот за полагање можете да го погледнете на следниот линк.

 

Пријавувањето на испитите е online (со доставување уплатите на мејл и со наведување на називот на испитот кој се пријавува). Пријавувањето е од 02-04 јуни, 2020 год..

Полагањето на испитите во Јунската сесија ќе се одвива онлајн според насоките кои на студентите им се пратени на мејл. Испитите ќе се одржуваат во деновите согласно распоредот на испити, додека за точниот час студентите ќе бидат  информирани ден пред испитот, од страна на предметниот професор.

 

Службата за студентски прашања и предметните професори, како  и досега се достапни онлајн. За сите барања и консултации Ве молиме да ги контактирате истите преку мејл или некоја од достапните онлајн платформи.

 

ФБЕ како партнер во Европскиот проект „Економија на одржливост“

 

Факултетот за бизнис економија Скопје, како партнер во Европскиот проект „Економија на оддржливост“, кој е дел од програмата Ерасмус+, учествуваше на организираниот онлајн состанок.

Конкурс за упис во академската 2020/21

 

Факултетот за Бизнис Економија (ФБЕ) Ви нуди четиригодишниот додипломски  студии во областа на бизнисот и економијата и претставува одлична можност кандидатите да се стекнат со квалитетно знаење на еден од четирите модули

Заклучоци од првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“

 

На 27.04.2020 година се одржа првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“ чијшто организатор беше Факултетот за менаџмент Херцег Нови, а Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија, меѓу другите, беа коорганизатори.

Продолжување на рокот за трудови за Списание за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој го продолжува рокот за публикување на трудови за 24-тиот број на списанието.

Страница 1 од 20

Почеток
Пред
1