Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Термини за консултации - зимски семестар

Почитувани,

Термините за консултации се наоѓаат на следниот линк.

 

Академски календар 2017/2018

Распоред на предавања за зимски семестар

 

Предавањата започнуваат од 2-ри октомври.

 

Распоред на испити за октомвриска сесија

Се известуваат студентите дека октомвриската сесија започнува од 04.10.2017 година, а пријавувањето на испитите е од:

03.10.2017 – 04.10.2017 година

Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:

 • Назив на примач: Буџет на РМ
 • Жиро сметка: 100000000063095
 • Банка: НБРМ
 • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
 • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
 • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
 • Износ: 50 денари

 

Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за осумнаесетиот број на списанието.

Известување за упис во академската 2017/2018

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека од 21.08.2017 до 13.09.2017 година треба да ги извршите и доставите уплатите за упис во студиската 2017/2018 година.

Напомена за редовните студенти: освен уплатите треба да го доставите и дневникот за пракса.

Уплатите ги доставувате во службата за студентски прашања, заедно со дневникот за пракса кој е наменет за редовните студенти.

Распоред на испити за септемвриска сесија

Се известуваат студентите дека јунската сесија започнува од 24.08.2017 година, а пријавувањето на испитите е од:

22.08.2017 – 23.08.2017 година

Административната такса се уплаќа на ПП50 образец и начинот на пополнување е следен:

 • Назив на примач: Буџет на РМ
 • Жиро сметка: 100000000063095
 • Банка: НБРМ
 • Уплатна сметка: 840 XXX 03161
 • XXX – се пополнува ознаката на општината во која живеете
 • Приходна шифра-програма-начин: 722313 – 00 -2
 • Износ: 50 денари

 

 

Можност за пракса во Delamode

Почитувани студенти, компанијата Delamode објави оглас за практикантска работа. Погледнете го на следниот линк. 

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве известуваме дека согласно  Законот за празниците на Република Македонија, 25 јуни  2017 година (недела), односно 26 јуни 2017 година (понеделник), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

 

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот број од Списанието за одржлив равој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Страница 2 од 12

2