Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Известување за неработен ден

Почитувани, 

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 04 јуни 2019 година  (вторник),  Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам е неработенден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Факултетот за бизнис економија на граѓаните од муслиманска вероисповест им го честита Рамазан Бајрам.

 

Успешно започнување на Еразмус+ соработка со Oporto Global University

 

Факултетот за бизнис економија и Глобалниот Универзитет во Порто започнаа Еразмус+ соработка за размена на наставен кадар во текот на април, со учество на вработен на ФБЕ на конференција во Португалија. 

Распоред за јунска сесија

Почитувани студенти, распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Презентација на ученичка компанија од страна на СУГС „Владо Тасевски“

 

Students from SAGS "Vlado Tasevski" visited the Integrated Business Faculty on 15.05.2019 (Wednesday), in order to present their student company "Alter".

Распоред за мајска сесија

Почитувани студенти, распоредот може да го погледнете на следниот линк. 

Известување за неработен ден

Почитувани студенти,

Ве информираме дека Владата го прогласи 7 мај за неработен ден на територијата на Град Скопје.

Дополнително ќе биде соопштено кој ден ќе биде определен за да се одработи утрешниот неработен ден.

 

 

Распоред за втор колокивум - летен семестер

 

Упис во академската 2019/2020


Почитувани, отворен е конкурсот за упис во академската 2019/2020-та година. Условите за упис на Факултетот за бизнис економија се:

Конкурс за академската 2019/2020

Почитувани, конкурсот можете да го погледнете на следниот линк.

Известување за неработни денови

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 26 април, 29 април и 01 мај 2019 година  се неработни денови.

ФБЕ нема да работи и на 30 април 2019 година (вторник), односно ќе започне со работа на 02 мај 2019 година (четврток).

 

Страница 10 од 23

10